Domácí bělení zubů

Chcete mít krásný úsměv a bílé zuby a neutrácet při tom žádné peníze? Bělit zuby jde i pomocí bežně dostupných surovin a my vám povíme, jaké to jsou a co pro své zoubky udělat, aby vám efekt vydržel co nejdéle.

nhia-moua-jQYofLnS0TI-unsplash

Jak na bělení zubů doma?

1) Bělení zubů pomocí kokosového oleje

Kokosový olej je zázrak, kterýje skvělý na vaření, pleť, vlasy a také zuby. Metodě proplachování ústní dutiny kokosovým olejem se říká oil pulling a my jsme o ní psali samostatný článek, který si můžete přečíst zde. V jednoduchosti - jde o metodu, kdy si každé ráno proplachujete ústa kokosovým olejem. Kokosový olej  vaši ústní dutinu skvěle vydezinfikuje a snižuje výskyt zubního plaku. Mimochodem i naše produkty hojně využívají skvělých účinků kokosového oleje pro péči o zuby,.

2) Bělení zubů jahodami

Jahody obsahují enzym, který je přirozeným zubním bělidlem. Stačí rozmačkat několik jahod tak, aby vznikla směs. Za pomoci zubního kartáčku naneste tlustou vrstvu jahodové směsi na zuby a necháte 2-5 minut působit, pak umyjte zuby pastou s fluoridem. Tento typ bělení pouřívejte maximálně 1x za dva týdny, aby se vám nepoškodil chrup.

lewis-fagg-24RUrLSW1HI-unsplash

3) Bylinky

Prospěšné pro váš chrup jsou i bylinky. Kdykoliv půjdete kolem své bylinkové zahrádky, utrhněte si šalvěj,mátu nebo bazalku a rozžvýkejte je.Zbaví vás bakterií, plaku a budete mít krásně svěží dech. Dobré jsou také kapky z trochy olivového oleje, do něhož dáme na týden vylouhovat hřebíček. Tyto kapky můžete nakapat přímo na zubní pastu.

4) Bělení zubů jedlou sodou

Na internetu lze nalézt řasu receptů na bělení zubů jedlou sodou, ale zde musíme upozornit, že samotná jedlá soda může způsobit poškození zubní skloviny, zejména pokud s ní agresivně třeme zuby. Naše produkty ji obsahují jen v malém množství bezpečném pro vaše zuby.

5) Bělení zubů citronem

Stejně tak nemůžeme úplně doporučit bělení zubů pomocí citronu, i když jde o jeden z nejroršířenějších tipů pro bělení zubů vůbec. Často se dokonce citron doporučuje kombinovat s jedlou sodou, solí apod. Citron zuby doopravdy vybělí, ale protože citron je plod s vysokým obsahem kyselin, za bílé zuby zaplatíte poškozenou zubní sklovinou. Naše produkty obsahují kyselinu citronovou, která je v citronové šťávě obsažena jen asi z 5%, což je pro sklovinu bezpečné.

nery-montenegro-3ak9PMcx048-unsplash

 

Dobré návyky pro bílé zuby

Samozřejmě každý z nás asi ví, že zažloutlé zuby jsou způsobeny pitím kávy, čaje, červeného vína a kouřením. Jakým dalším potravinám se ale vyhnout, když chceme bílé zoubky? Jsou to třeba olové nápoje, čokoláda, kyselé džusy, sojová omáčka nebo kečup. Naopak zubům velmi prospívají kromě výše zmiňovaných jahod také okurka, mrkev, jablko, kedlubna a sýry.

 

Samozřejmě je nutné osvojit si správnou tehniku čištění zubů a zuby čistit pravidelně. Nepodceňujte používání mezizubní nitě a kartáčku a žvýkejte žvýkačky bez cukru.

 

 

Pokud vám recepty na domácí bělení zubů z nějkého důvodu nevyhovují, zkuste některý z našich prodktů na bělení zubů: